De ultieme Verhage Snacklijst: Top 10 snack met verrassende feitjes 🤯

Home De ultieme Verhage Snacklijst: Top 10 snack met verrassende feitjes 🤯
VERHAGE GEENKIPBURGER LIGGEND SFEER WEB

Met zoveel lekkers op het menu bij Verhage zie je soms door de snacks de frituurpan niet meer. Daarom presenteren we hier de ultieme lijst van top 10 frituursnacks die niet te missen zijn. Klassiekers blijven natuurlijk de favoriet, maar er zit voor iedereen wel wat lekkers tussen. En omdat we ook een beetje educatief bezig willen zijn, delen we bij elke snack een leuk (of compleet nutteloos) feitje. 😉 Enjoy!

1. Frikadel (of frikandel?)

Laten we eerlijk zijn, of je nu team frikadel of frikandel bent, één ding is zeker: deze snack is koning. 👑 Iedereen heeft er minstens één keer een naar binnen gewerkt. Bij Verhage heb je keuze uit de klassieker, de Javaanse* variant voor een spicy twist, en de kipfrikadel* voor de lichtere snackers. Serveer ‘m met saus, op een broodje of lekker speciaal, en je bent klaar om de dag aan te kunnen. Dit is meer dan een snack—het is een levensstijl.

2. Kroket: Oude glorie

De kroket is de snack die je altijd opvrolijkt, zelfs als je door de regen naar huis fietst. Ooit nummer één, maar nog steeds een dijk van een klassieker. De crunchy buitenkant en romige binnenkant zijn het gouden duo dat nooit teleurstelt. Of je nu gaat voor de rund, kalf of veggie-variant, het blijft een hemelse hap. En serieus, wat maakt een dag beter dan het knapperige geluid van je eerste hap?

Wist je dat: onze kroketten nog steeds gemaakt worden op basis van het oorspronkelijke recept van onze oprichters, Joop en Pim.

3. Kaassoufflé: Brand je mond, blijf fan

Als er één snack is waarbij de kans op mondverbranding 100% is, dan is het wel de kaassoufflé. 🥵 Maar hé, dat nemen we voor lief, toch? Want zodra je door die krokante buitenkant breekt en de kaas zich als een vulkaan door je mond verspreid, is alles vergeven. Oorspronkelijk gebaseerd op het Franse gerecht, soufflé, maar bij ons gewoon de ultieme vega guilty pleasure. Want kaas + frituurvet = liefde. Punt.

4. Mexicano: Spice up your life

Wie zegt dat een beetje pit je snackervaring niet kan upgraden? De Mexicano, met z’n kruidige smaak en crunchy buitenkant, is perfect voor iedereen die z’n dag wat meer kick wil geven. Bedacht als eerbetoon aan het WK-voetbal in Mexico in 1986, maar sindsdien net zo Nederlands als stroopwafels. En mocht het je iets te heet onder de voeten worden: een beetje Verhage fritessaus doet wonderen. Lees hier meer over de enige echte Verhage Fritessaus!

DSC07536.jpg 858.25 KB

5. Kipkrokant: Crunchy van buiten, juicy van binnen

De kipkrokant is hét bewijs dat eenvoud meesterlijk kan zijn. Gebaseerd op de Amerikaanse chicken tenders, maar dan met een Nederlands tintje. Het geheim zit in de knapperige buitenkant die perfect contrasteert met de malse binnenkant. Voeg daar een vleugje kruiden aan toe en je hebt de ultieme snackervaring. Wat maakt je dag beter dan de crunch van je eerste hap? Juist, niks, noppes, nada!

6. Bamischijf: Azië meets frituur

Het idee dat overgebleven bami samen met paneermeel zo’n hit zou worden? Onverwacht, maar oh zo welkom. De bamischijf is de snack voor wie een vleugje Azië in z’n frituur wil. Spicy🌶️, vullend en altijd een publiekslieveling. Of je ‘m nu eet met chilisaus of gewoon puur natuur, deze snack biedt een perfecte fusion tussen oost en west. Wat begon als een praktische oplossing is nu niet meer weg te denken uit de snackcultuur. En ohja, bij Verhage ook nog eens 100% vega!

7. Berenklauw: Niet voor watjes

De berenklauw is voor de echte bikkels. 💪 Met gehakt, ui en een dikke laag pindasaus, kun je je afvragen: is het een snack of een volledige maaltijd? Het antwoord: maakt niet uit, want het is heerlijk. Pak ‘m met je klauwen en ervaar zelf waarom deze snack de naam 'berenklauw' meer dan verdient. Pro tip: gebruik geen vork, dat doet afbreuk aan de ervaring.

8. Kipnuggets: Klein maar krachtig

Ah, kipnuggets—de kleine maar dappere helden van de snackwereld. Gemaakt voor delen, maar eerlijk: wie doet dat nou echt? 😉 Knapperig van buiten, sappig van binnen en altijd goed. Professor Robert Baker, de man achter dit gouden concept, wist precies wat hij deed. Perfect voor kinderen, volwassenen, en iedereen die gewoon een flinke portie comfortfood wil.

9. Loempia: Azië 2.0

Of je nu gaat voor de grote, Vietnamese loempia of de klassieke variant, dit snackwonder is een blijvertje. Met z’n roots in Azië is de loempia via de Vietnamese keuken in de Nederlandse frituur terechtgekomen. Of je ‘m nu eet met chilisaus, satésaus of gewoon zonder, deze snack blijft een hit. Crunchy, gevuld en altijd lekker. Wie kan daar nee tegen zeggen?

TIP: de Vietnamese loempia is 100% vegetarisch. Benieuwd welke snacks ook vega zijn? Lees ‘t hier!

10. Bitterballen: Last but not least

Een borrel zonder bitterballen? Dat is als frites zonder fritessaus, onacceptabel. Deze kleine, krokante balletjes hebben hun oorsprong als metgezel van een bittertje, maar inmiddels kunnen ze op zichzelf staan. Met een gloeiend hete ragoutvulling is elke hap een feestje, maar pas op voor de ‘bitterbal burn’. Geen drankje nodig om ervan te genieten, maar het helpt wel. 🍻

Na het lezen van deze lijst met beste frituursnacks heb je gegarandeerd trek gekregen. Bestel daarom jouw favoriet via mijnVerhage.nl of kom langs bij een van onze stores!

* Deze producten zijn niet bij alle stores verkrijgbaar